Menu Sluiten

Verhuistips

De VERHUISTIPS

Hieronder vind u een aantal verhuistips:

  • Begin ruim op tijd. Start met inpakken zodra je de verhuisdozen binnen hebt of over opslagruimte kunt beschikken. Pak elke dag enkele dozen in. Dat kost helemaal niet zo veel tijd. Maar het scheelt op het einde een hoop werk!
  • Verpak kostbare kleden altijd in nette, schone dozen. Gordijnen, dekens en kleding kunnen ook prima in plastic zakken vervoerd worden. Het verhuizen van kleding kan eenvoudig. Kleren kun je zo uit de kast in daarvoor bestemde garderobedozen hangen. Ook handig bij het uitpakken.
  • Pak spiegels, lijsten en schilderijen in noppenfolie in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Spiegels, fotolijsten en schilderijen en andere breekbare spullen moet u voorzichtig inpakken. Denk ook aan een beschermlaag er omheen. Veel mensen verpakken er kleding omheen. Of oud papier.
  • Zorg ervoor dat uw vloerkleden en of andere kleden schoon zijn voordat u ze verpakt. Vloerkleden worden doorgaans opgerold verhuisd. Indien het om een Perzisch tapijt gaat, laat deze dan eerst door een stomerij reinigen (en misschien bezorgt de stomerij wel op het nieuwe adres!)
  • De bureauladen moeten leeg verhuisd worden. Uw spullen kunnen dan namelijk niet verschuiven of onderweg uit het laadje vallen. Haal de bureaulades dus voor de verhuizing leeg. Doe alle kastjes, waarbij het kan, op slot en bewaar de sleutel(s) in uw handbagage bij de belangrijke papieren.
  • Een goede organisatie doet wonderen. Zorg ervoor dat je duidelijk op de doos schrijft (of gebruik etiketten) voor welke kamer de verhuisdozen bedoelt zijn. Bevat een doos breekbare spullen, dan moet dit extra duidelijk op de doos te lezen zij. Ga je gebruik maken van een opslagruimte, plaats deze dozen en spullen apart van je andere inboedel. Zorg dat op de dag van verhuizen iedereen een eigen rol heeft.
  • Zorg dat je van te voren weet of al je meubels door de deur heen passen. Zowel je huidige woning uit als je nieuwe woning in. Je wil natuurlijk niet bij je nieuwe huis staan en alsnog meubels uit elkaar moet halen.
  • Maak een eerste nacht verhuisdoos met al je toiletartikelen, wat kleren en alles wat je de eerste dag nodig hebt. Ben je iemand die ‘s ochtends echt koffie nodig heeft, zorg er dan voor dat ook deze verhuisdoos een duidelijk etiket bevat waarop staat dat deze naar de keuken moet.
  • Losse spullen zoals tuingereedschap, plinten, langwerpig kinderspeelgoed (hockey sticks, waterpistolen, …) kun je bij elkaar houden door ze te bundelen met tape of een tie-wrap. Dit maakt het verhuizen en opslaan makkelijker.
  • Schrijf op iedere doos de kamer waar het heen moet en wat erin zit. Zo weten de verhuizers waar alles heen moet en jij wat erin zit.